واردات گوشت با نظارت دامپزشکی انجام میشود

محمدباقر حاجکاظمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به تشریح اقدامات نظارتی دامپزشکی استان در خصوص واردات گوشتهای دامی و طرحهای ویژه بازرسی در ماه مبارک رمضان پرداخت و همچنین توضیحاتی در خصوص روند نظارت بر فرآیند واردات گوشت و کنترل بهداشت آن به مردم ارائه داد و اظهار کرد: نظارت دامپزشکی بر فرآیند واردات گوشت از مبدا آغاز میشود و از اهمیت بالایی برخوردار است.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به کشورهای مختلفی که گوشت به استان وارد میکنند، گفت: کشورهایی مختلفی گوشت وارداتی به استان زنجان را تأمین میکنند. در این کشورها، در مراحل قبل، حین و بعد از کشتار و بارگیری، نظارتهای بهداشتی و شرعی انجام میشود. در مراحل بعدی، گوشتهای وارداتی تحت نظارت دامپزشکی در مسیرهای حملونقل قرار میگیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان افزود: وی افزود: پس از ورود گوشتها به بنادر یا گمرکات کشور، بازرسی، نمونهبرداری و آزمایشهای لازمهای توسط نمایندگان دامپزشکی انجام میشود و در صورت مطابقت با ضوابط بهداشتی اجازه ترخیص داده میشود. متعاقبا محصولات وارداتی به سردخانههای تحت نظارت دامپزشکی منتقل شده و براساس نیاز بازار به مراکز عمده مصرف یا واحدهای توزیعی یعنی فروشگاهها منتقل میشود، در مراکز عرضه و فروشگاهها نیز نظارتهای لازم بر اینگونه فرآوردهها با جدیت انجام میشود.
وی بیان کرد: لازم به ذکر است در تمامی مراحل فوق اعم از نگهداری یا حمل ونقل (هوایی، دریایی یا زمینی) رعایت زنجیره سرد از الزامات است و به دقت کنترل و مستند میشود. به این ترتیب نظارتهای بهداشتی بر گوشتهای وارداتی به صورت چند لایه و از مرحله قبل از کشتار تا عرضه به صورت نظاممند و تحت پروتوکولهای بهداشتی اتفاق میافتاد.
کنترل فرآیند توزیع و نظارت مستمر
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان در ادامه افزود: پس از ورود گوشتهای وارداتی به سردخانهها، ممکن است برخی از این محصولات به مدتی ذخیره شوند وطبق برنامه مراجع ذیصلاح در اختیار مراکز عمده مصرف، فروشگاهها یا واحدهای صنفی سطح شهر قرار گیرند. در هر مرحله از فرایند شامل تولید، حمل ونقل، ذخیرهسازی، بستهبندی، قطعهبندی و عرضه محصول نظارت دامپزشکی بهطور دقیق انجام میشود. در صورت نیاز به نمونهبرداری و آزمایشهای لازم انجام میشود.
انتهای خبر/